Džaferović uputio čestitku građanima BiH u povodu Nove godine

FENA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine u povodu Nove godine.

– Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine, iza nas je godina puna teških izazova i političkih tenzija, ali su unatoč tome napravljeni snažni reformski pomaci, naročito u oblasti ekonomije.

Pozitivne trendove i još snažniji ekonomski zamah moramo nastaviti i u godini pred nama, posvećujući posebnu pozornost mladim ljudima.

Bosna i Hercegovina je snažnije pokrenuta na svom europskom i putu u NATO, čemu su posvjedočile pozitivne vijesti koje su nam stigle na samom koncu ove godine iz Bruxellesa.

S pravom možemo očekivati da u 2019. godini, uz potporu naših međunarodnih partnera, dodatno ubrzamo naš put ka euroatlantskim integracijama.

U godini koja se bliži kraju zajedno smo se radovali uspjesima naših sportista, gospodarstvenika, umjetnika. Vjerujem da ćemo imati razloga da se i u 2019. godini radujemo novim uspjesima.

Naša je obveza da zajedno nastavimo svaki dan predano raditi kako bismo osigurali jednaka prava svakom čovjeku i omogućili perspektivu i šansu mladim naraštajima da grade budućnost u Bosni i Hercegovini.

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, u zemlji i inozemstvu, želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u novoj 2019. godini – kaže se u Džaferovićevoj novogodišnjoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...