Dženan Kismetović: Pomoću Instagrama svoj hobi pretvorio u biznis


Džanan Kišmetović (21) rođen je u Bihaću, srednju školu pohađao u Cazinu, a trenutno je nastanjen u Bužimu. Priča za naš portal cenzura.ba kako je još kroz srednjoškolske dane pokazao veliko interesovanje za fotografiju.

Danas nakon tri godine od prvog susretanja s fotografijom on uspijeva da zarađuje putem fotografisanja. A na pitanje šta mu je najviše pomoglo da se “probije” Džanan je odgovorio “INSTAGRAM”. Pošto je Instagram danas jako popularna socijalna mreža i njena platforma je jako bogata fotografijama, to je odlična prilika za fotografe kazao je Džanan. Počeo sam objavljivati sve fotografije koje sam slikao. Bilo je tu dosta promašaja, ali nisam odustajao. Učio sam mnogo o fotografiji i čitao članke o instagramu.

Počeo sam i koristiti #hastagove i za samo 7 mjeseci na instagramu uspio sam prikupiti rekordnih 10 hiljada pratitelja. Zatim su počele pristizati poruke da fotografišem za novac, i odlučio sam se na taj korak. Nije bilo lako, uopće, svašta sam doživljavao. I sve to mi je bilo jako zabavno, jer me ispunjavalo, a samim time počeo sam zarađivati od onoga što volim. Danas evo mogu slobodno reći da se profesionalno bavim s tim i da planiram ako Bog da u budućnosti otvoriti svoj studio.

Upoznao sam dosta ljudi i iz dana u dan se ta cifra povećava. Čak sam radio i s nekim poznatim ličnostima što mi je dodatni stimulans. Za kraj bi poručio da je u životu jako važno nešto dovoljno jako željeti i težiti ka tome cilju. Sve ostalo samo dodje i nadovezuje se. U svakom poslu pa i ovom.

/cenzura.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...