Bh. košarkaš Džanan Musa dobio je priliku u prvom meču svog Brooklyna nakon povratka NBA lige, a on je u porazu od Orlanda rezultatom 128:118 na parketu proveo 10 minuta i pri tome je postigao pet poena.

Orlando je tokom čitave utakmice bio bolji tim i prije posljednje četvrtine riješili su pitanje pobjednika, pa je Musa na teren ušao bez ikakvog rezultatskog pritiska.

Već na poluvremenu Orlando je imao prednost od 11 poena razlike, 70:59, da bi treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 41:23, nakon čega je bilo jasno da Netsi nemaju šta tražiti u ovom susretu.

Što se tiče Muse, jednog od dvojice bh. igrača koji igraju u NBA ligi, on je na parketu proveo 10 minuta i za to vrijeme je postigao pet poena iz dva pokušaja, odnosno pogodio je jedan šut za tri poena i jedan za dva. Toj statistici je dodao i dva skoka, jednu asistenciju i pri tome je napravio jedan faul.

Kako je Musa tek ove sezone stigao u NBA ligu svakako da mu svaka minuta u najjačoj ligi svijeta prija i pomaže u što bržem prilagođavanju na jedan potpuno novi život na koji je nakon odlaska iz Evrope primoran da se navikne.

Izvor: Klix.ba