Glumica Džejn Fonda (Jane) uhapšena je jučer zbog učestvovanja u protestima protiv klimatskih promjena ispred Kongresa u Vašingtonu. 

Ovo je, inače, treći put da je glumica privedena, a na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenjaTi protesti koje je Fonda nazvala “Vatrogasne vježbe petkom” održavat će se u 11 sati prije podne petkom ispred zgrade Kongresa, rekla je u nedavnom intervjuu za “Times“. 

– I ne osjećam ni zrnce kajanja zbog činjenice da moramo istrajati u tome. Da su rekli istinu prije 30 godina, prelaz je mogao biti umjeren, mogao je biti postupan. Ali, budući da su lagali i krili ono što znaju, sada moramo biti radikalni – rekla je nedavno glumica.

Fanovi koji je prate na društvenim mrežama izgradili su svoje mišljenje u vezi protesta. Naime, iako je većina podržava, drugi joj ipak prigovaraju jer smatraju da je ovako samo dopustila da je ponize.

– Luda si, pa bezveze se boriš – napisali su.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.