Džeko o žrijebu: Možemo sa svima

N1

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko kazao je da je bh. tim dobio grupu ”u kojoj može igrati sa svakim” komentarišući žrijeb kvalifikacija za EURO 2020.

Najbolji strijelac bh. tima ocijenio je Italiju ”favoritom na papiru”.

”Mislim da smo dobili grupu u kojoj se može igrati protiv svakog protivnika. Italija je na papiru prvi favorit, a ponovo igramo sa Grcima, koji nas očito ne mogu zaobići u kvalifikacijama. U svakoj utakmici moramo dati sve od sebe, kao i do sada i nadati se najboljem. Kvalitet imamo, a vidjet ćemo za šta će biti dovoljan. Želja je naravno plasman na Euro i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo“, rekao je Džeko.

Od protivnika BiH u kvalifikacijama dvije selekcije su osvajale titulu prvaka Evrope, Italija 1968. i Grčka 2004. godine.

Zbog političkih razloga u istoj grupi nisu se mogle naći reprezentacije Armenije i Azerbajdžana, zatim Gibraltara i Španije te Ukrajine i Rusije. Debitant u kvalifikacijama Kosovo nije mogao biti u istoj grupi sa Srbijom, niti sa Bosnom i Hercegovinom.

Kvalifikacije će se igrati od 21. marta do 19. novembra 2019. godine. Na Europsko prvenstvo plasirat će se dvije najbolje reprezentacije svake grupe, dok ćemo posljednja četiri predstavnika dobiti nakon play-offa Lige nacija.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...