Izborno takmičenje za učešće na Drugoj balkanskoj olimpijadi iz fizike održano je jučer u Sarajevu i Bijeljini, a najbolja 4 učenika koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Balkanijadi 24. oktobra su:

1. Marko Vučić, Gimnazija, Banja Luka

2. Fatih Žgalj, Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva

2. Nikola Lakić, Tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine

3. Dženan Midžić, JU Gimnazija “Bihać” iz Bihaća

Domaćini takmičenja bili su Richmond Park College Srajevo i Tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine, a zvanični organizatori takmičenja su Republički pedagoški zavod i Društvo fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine.

S ponosom naglašavamo da JU Gimnazija “Bihać” prvi put ima predstavnika iz fizike na ovako prestižnom međunarodnom takmičenju i ovom prilikom čestitamo Dženanu Midžiću na ostvarenom rezultatu i želimo mu mnogo uspjeha i sreće na Balkanijadi.

Čestitamo i njegovim profesoricama fizike Biserki Mešanović i Sanji Mihić kojima također želimo sve najbolje u budućem radu.

Izvor: Društvo fizičara BiH/Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.