Portparol “Islamske države” rekao da je Saudijska Arabija podržala normalizaciju odnosa sa Izraelom
Portparol “Islamske države” Abu Hamza al-Muhadžir pozvao je pristalice da napadaju ljude sa Zapada u Saudijskoj Arabiji, kao i ekonomsku infrastrukturu te zemlje.

On je rekao da je Saudijska Arabija podržala normalizaciju odnosa sa Izraelom otvarajući vazdušni prostor za izraelske avione za susjedne zemlje Persijskog zaliva.

U međuvremenu, izraelska delegacija u pratnji američkog ministra finansija doputovala je danas u Bahrein radi formalizacije odnosa i proširenja saradnje u Zalivu koju promoviše Vašington kao protivtežu Iranu.

Bahrein je slijedio Ujedinjene Arapske Emirate u normalizaciji odnosa sa Izraelom.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da će ova delegacija raditi na sporazumima o saradnji i “definisanju mirovnog sporazuma”.

Izrael i Bahrein potpisali su “Deklaraciju mira, saradnje i konstruktivnih diplomatskih i prijateljskih odnosa” na ceremoniji u Bijeloj kući 15. septembra.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.