Džip s puta sletio u rijeku, poginula 12-godišnja djevojčica

cazin.net
Djevojčica, koja je bila putnik u automobilu, preminula je po prijemu u bolnicu.

Dvanaestogodišnja djevojčica poginula je danas u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Brodarevo-Slatina u Srbiji, kada je džip “mitsubishi pajero” sa prijepoljskim registarskim tablicama, sletio sa kolovoza, prevrnuo se i upao u lokalnu rijeku Slatinu.

Djevojčica, koja je bila putnik u automobilu, preminula je po prijemu u bolnicu.

Blic je objavio, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je džip vozio muškarac koga policija nije zatekla na licu mjesta.

Djevojčica je prilikom prevrtanja džipa ispala iz automobila, ispod koga je nađena, dok su drugo dvoje djece, koji su takođe ispali iz vozila, prošli sa lakšim tjelesnim povredama.

Kako javlja Blic, kada je vozač vidio da djevojčici nema spasa, čovjek je izvukao svoje dvoje djece, stavio ih u kola kod prolaznika, odveo ih kući, a potom se vratio na mjesto nesreće.

Za sada nije poznato da li je vozač imao alkohola u krvi, a taj podatak biće utvrđen tokom istrage.

 

Premijer Rošić odgovorio na prozivke iz A-SDA

Kako je rekao premijer, A-SDA najveći problem predstavlja činjenica što se ove godine kantonalni Budžet kreira potpuno transparentno u dogovoru sa sindikatima, udruženjima i predstavnicima svih stranaka.

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić osvrnuo se danas na konferenciju za medije koju je u Bihaću održala Stranka demokratske aktivnost u vezi sa Budžetom USK.

Kako je rekao premijer, A-SDA najveći problem predstavlja činjenica što se ove godine kantonalni Budžet kreira potpuno transparentno u dogovoru sa sindikatima, udruženjima i predstavnicima svih stranaka.

– Ovo je potpuno novi pristup. On, nažalost, do sada nije bio primjenjivan na našem Kantonu, no ja mislim da je ovo dobar recept za budućnost ako zaista želimo kroz Budžet odgovoriti na sve stvarne potrebe građana – izjavio je.

Rošić je rekao da su prošle sedmice u konsultacijama o Budžetu učestvovali i predstavnici A-SDA, te da su tada detaljno upoznati sa njegovim sadržajem.

– Danas vidimo da je A-SDA glavni faktor destabilizacije Kantona. Ja sam im pružio ruku, ponudio priliku da iznesu svoje primjedbe, međutim oni su tu pruženu ruku odbili na jedan vrlo ružan i politički nekorektan način. Opet nismo dobili nijedan konstruktivan prijedlog već samo nepotrebno pljuvanje i politikanstvo. A-SDA, očito, ne zna demokratski funkcionirati. Ipak, drago mi je da su sve ostale skupštinske stranke pokazale puno veću zrelost i ponudile rješenja koja smo odlučili ugraditi u Budžet – kazao je Rošić.

Iz Vlade je najavljeno održavanje redovne sjednice sutra.

– Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme. Kanton je dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem, tako da mislim da je od velikog značaja činjenica da je Budžet napravljen po mjeri građana, a ne po standardima A-SDA, na nekom sijelu pa naknadno “nametnut” kroz skupštinske klupe – zaključio je Rošić.

Nezavisni blok predstavio politiku za Sarajevo: Šepić poručio da će krenuti boljim putem

Istakao je da kao politički blok imaju kvalitetne, uspješne, odvažne ljude, nova lica na političkoj sceni BiH, koja radom žele zemlji i Sarajevu otvoriti put ka Evropi.

Nezavisni blok je predstavio novu politiku za Sarajevo, kao i  tim ljudi koji će se konkretnim rješenjima i aktivnostima zalagati da Bosna i Hercegovina ima modernu evropsku prijestolnicu.

Istakao je da kao politički blok imaju kvalitetne, uspješne, odvažne ljude, nova lica na političkoj sceni BiH, koja radom žele zemlji i Sarajevu otvoriti put ka Evropi.

– Mi ćemo se prije svega zalagati za sigurnu prijestolnicu, u kojoj će svi imati jednake šanse i u kojoj će se cijeniti sposobnost, a ne podobnost. U 21. vijeku građani Sarajeva ne smiju imati problema sa vodom, moraju se voziti sigurnim javnim prijevozom, imati stabilna primanja. Sarajevo je oduvijek bio prijestolnica kulture, umjetnosti, turizma i mi imamo ljude, ideje i viziju kako da glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njegovim građanima osiguramo uslove za život kakve imaju sve napredne evropske prijestolnice – naglasio je Šepić.

Predstavljena je struktura Nezavisnog bloka iz devet sarajevskih općina, vizija i rješenja.

– Mi smo politika koja je u startu kazala da će svoju političku strukturu otvoriti za sve i to radimo. Rekli smo da najvećim dijelom želimo i hoćemo da ličimo na naš narod, u smislu da nema velike razlike u primanjima. Predložili smo 30 posto smanjenje plata zvaničnika, i taj novac će ići u korist fonda za stipendiranje najugroženijih kategorija stanovništva u BiH – istakao je Šepić.

Dodao je da je vjeruje u ovaj tim Nezavisnog bloka, i vjeruje da će Sarajevo i BiH nakon oktobra krenuti drugačijim, boljim putem za sve narode i građane.

 

 0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...