Džumhur danas igra protiv Talijana na startu ATP turnira serije 500 u Beču

BHRT

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (51. ATP) danas će protiv Italijana Fabija Fonjinija (Fognini) igrati meč prvog kola ATP turnira serije 500 u Beču.

Džumhur je ove sedmice ispao iz Top 50 na ATP listi, nakon što nije uspio odbraniti bodove sa ATP turnira u Sankt Peterburgu i Moskvi, koje je osvojio pred kraj prošle sezone.

Prva prilika za povratak među svjetsku elitu bit će mu nastup na turniru u Beču, a Džumhurov protivnik u prvom kolu je sedmi nosilac i 15. teniser svijeta Fabio Fonjini.

Bit će to duel dvojice nepredvidljivih tenisera čija forma često oscilira i čiji su mečevi uvijek zanimljivi za gledanje.

Fonjini je igrač koji na terenu djeluje gotovo nezainteresovano, ali u naletu inspiracije sposoban je pobijediti najbolje svjetske tenisere. U profesionalnoj karijeri je osvojio osam ATP titula.

Džumhur i Fonjini se danas sastaju četvrti put, a Džumhur do sada ima jednu pobjedu, upravo u finalu turnira u Sankt Peterburgu kada je osvojio svoju prvu ATP titulu. U prethodna dva meča, 2015. i 2016. u Umagu, slavio je italijanski teniser.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...