E-RECEPTI OD IDUĆE SEDMICE U BIHAĆU, DO KRAJA MAJA U CIJELOM KANTONU


Današnjom radionicom za apotekare, i sutrašnjom za ljekare, najavljen je početak  uvođenja e-recepata u praksu na prostoru USK. Već naredne sedmice primjena e-recepta bi trebala početi u Bihaću, a do kraja maja i u drugim zdravstvenim ustanovama u Kantonu.

Relizacija projekta uvođenja e-recepta i uvezivanja zdravstvenih ustanova i apoteka privodi se kraju. Danas je održana završna radionica za apotekare.Uz niz radionica koje su održane, svakodnevno se vrši trening unutar Zavoda zdravstvenog osiguranja. U Zavodu kažu da je većina zdravstvenih ustanova spremna za uvođenje e-recepta.

Unsko-sanski kanton je drugi u Federaciji BiH, poslije Sarajevskog, u kojem će biti postignut ovaj napredak, koji je dio reforme zdravstvenog sistema. Pored kontrole potrošnje lijekova i izdavanja recepata, trebale bi se smanjiti i gužve kod ljekara jer će se lijekovi za nastavak terapije dobijati unaprijed za tri mjeseca. Podsjetimo, vrijednost cijelog projekta iznosi 600.000 KM , a trebao bi biti završen do kraja maja ove godine.

//RTV USK0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...