Ederson Santana de Moraes jedno je vrijeme boravio na drugom mjestu najskupljih nogometnih golmana ikad iza legendarnog Gigija Buffona. Manchester City za njega je Benfici platio 40 milijuna eura, no potom su da go četvrtog mjesta gurnuli  sunarodnjak Allison kojega je Liverpool uzeo Romi za 75 milijuna, a potom i Španjolac Kepa Arrizabalaga na kojemu je Athletic Bilbao zaradio rekordnih 80 milijuna od transfera u Chelsea.

Ederson, premda ponajbolji vratar na svijetu, zna se nerijetko previše opustiti, imao je nekoliko žutih minuta zbog kojih je patio i City, ali one su se uglavnom odnosile na preveliku zaigranost. Da ne kažemo zaljubljenost u loptu.

Igrao i Jesus

Istu je sada kao igrač u polju dobio priliku pokazati u humanitarnoj utakmici u kojoj su ekipe činile on i njegovi prijatelji te prijatelji brazilskog pjevača Mc Guimea. Makar mu protivnici nisu bili profesionalci, bilo je tu i mladih nogometaša, Ederson je zadivio s nekoliko lijepih poteza i pokazao da se u njegovoj ljevici krije solidan materijal slučaju da Pepu Guardioli zatreba ofenzivac.

Inače, igrao je i Gabriel Jesus, no on nije trebao posebno pokazivati svoje umijeće s loptom.

¡MENOS MAL QUE JUEGA EN EL ARCO! Ederson, arquero del Manchester City, organizó un partido a beneficio, utilizó la camiseta número 10, tiró unos lujos imperdibles y hasta marcó goles. ¡Un todoterreno! pic.twitter.com/SdIw284PEg

— SportsCenter (@SC_ESPN) July 22, 2019Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr