Najbolji istraživački rad ove godine u oblasti neurologije na podučju srednje i jugoistočne Evrope djelo je Edina Begića iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. 

Da naša zemlja ima stručne i predane mlade ljekare, potvrdio je i stručni žiri međunarodnog konkursa „International Medis Awards for Medical Research 2019“ koji je održan u Ljubljani.

Tema Begićevog djela bili su poremećaje kod Alchajmerove demencije. Za prestižne istraživačke nagrade na devet područja ove godine sa čak 207 istraživačkih radova takmičili su se ljekari i farmaceuti iz devet država.  

Begić je osvjetlao i obraz države te potvrdio da u mlade treba ulagati. Svojim radom i trudom na najbolji način promovirao je BiH i bio njen istinski ambasador. Uspio je postati dio velike svjetske naučne scene zbog čega svi trebamo biti ponosni na njega.

Doktor Edin Begić asistent je na fakultetu „Sarajevo School of Science and Technology“ u Sarajevu i specijalizant na kardiologiji u Općoj bolnici.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.