Najbolji istraživački rad ove godine u oblasti neurologije na podučju srednje i jugoistočne Evrope djelo je Edina Begića iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. 

Da naša zemlja ima stručne i predane mlade ljekare, potvrdio je i stručni žiri međunarodnog konkursa „International Medis Awards for Medical Research 2019“ koji je održan u Ljubljani.

Tema Begićevog djela bili su poremećaje kod Alchajmerove demencije. Za prestižne istraživačke nagrade na devet područja ove godine sa čak 207 istraživačkih radova takmičili su se ljekari i farmaceuti iz devet država.  

Begić je osvjetlao i obraz države te potvrdio da u mlade treba ulagati. Svojim radom i trudom na najbolji način promovirao je BiH i bio njen istinski ambasador. Uspio je postati dio velike svjetske naučne scene zbog čega svi trebamo biti ponosni na njega.

Doktor Edin Begić asistent je na fakultetu „Sarajevo School of Science and Technology“ u Sarajevu i specijalizant na kardiologiji u Općoj bolnici.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba