Torinski Tuttosport je jedan od nekolicine italijanskih listova koji su jutros naslovnicu posvetili Edinu Džeki.

Postignut je dogovor između Rome i Juventusa, pa će Džeko za 16 miliona eura preći u redove torinskog kluba, dok će sam nogometaš dobiti 15 miliona eura za dvogodišnji ugovor (7,5 po sezoni).

“Stiže Džeko”, piše Tuttosport, koji je potvrdio kako je Arkadiusz Milik iz Napolija odlučio otići u Romu i na taj način ‘gurnuti’ Dijamanta u Juventus.

Gazzetta dello Sport, pak, piše da će Džeko debitovati već u nedjelju, dok će danas tokom dana odraditi ljekarski u Torinu i tada će se kompletirati transferi – njegov i onaj Milikov u Romu.

Juventus u nedjelju navečer od 20:45 dočekuje Sampdoriju i ako sve bude u redu, bit će to prvi Edinov nastup u dresu Stare dame.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.