Edukacija učenika osnovnih škola u Bosanskoj Krupi

Vlada USK

Uprava policije MUP USK-a, nastavlja svoje aktivnosti stručnih predavanja u obrazovnim institucijama s ciljem upoznavanja naših najmlađih učesnika u saobraćaju sa osnovama Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima.
Oko 350 učenika od I-IV razreda osnovnih škola sa područja općine Bosanska Krupa, prošlo je edukaciju koju su održali policijski službenici Policijske stanice Bosanska Krupa, u sklopu projekta rad policije u zajednici, na temu „SIGURNOST DJECE U SAOBRAĆAJU“.

Tom prilikom najmlađim učesnicima prezentirano je, kako da sigurno učestvuju u saobraćaju u svojstvu pješaka, kretanje trotoarom, prelazak preko ulice, način sigurnog korištenja pješačkog prelaza, ponašanje na autobusnoj stanici kao i druge teme koje su bitne i kako bi što sigurnije prešli svoj put od kuće do škole i obratno.
Imajući u vidu činjenicu da su djeca najranjivija skupina učesnika u saobraćaju, na ovaj način Uprava policije želi svojim preventivnim pristupom učestvovati u sabraćajnom odgoju i obrazovanju djece s ciljem zaštite ali i podizanju saobraćajne kulture općenito.2

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...