Vuković je rođen u Zavidovićima, a osam godina je bio imam u džematu Mokronoga Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad. U Zavidoviće je došao za bajramske blagdane kako bi bio sa sestrom i porodicom, a u utorak navečer uputio se u lov sa zetom Mesudom Krajnićem koji je nakon sinoćnjeg događaja smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Amer ef. Jugo, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad, za Klix.ba je kazao kako je informaciju o smrti Admira ef. Vukovića saznao jutros u 7 sati od džematlija.

“On je volio lov i redovno je slobodno vrijeme ispunjavao lovom, a osim toga bavio se i pčelarstvom. Bio je predan radnik, što se moglo vidjeti i oko njegove kuće i u haremu džamije o kojoj se brinuo. Vijest da je preminuo svima nam je teško pala”, kazao je ef. Jugo.

Iza Vukovića su ostali supruga Amra i dvoje djece, petogodišnji sin i osmogodišnja kćerka.

“Bio je vrijedan, podigao je infrastrukturu džemata, bio predan džematu i poslu, a magistrirao je u Velsu. Za nekoliko dana trebalo je biti tačno osam godina koliko je u službi u Medžlisu islamske zajednice Tomislavgrad”, zaključio je ef. Jugo.

Kako Klix.ba saznaje, Admir ef. Vuković i Mesud Krajnić nisu bili zajedno s osumnjičenima koji su lišeni slobode nakon sinoćnjeg događaja, a čitav događaj je bio samo splet nesretnih okolnosti.

Naime, osumnjičeni P. H. i P. E. su Vukoviću i Krajniću došli iza leđa te su, misleći da se radi o divljači, pucali u njihovom pravcu.

Mještani Zavidovića za Klix.ba su izjavili kako su i osumnjičeni iz izuzetno poštene porodice te da je događaj samo splet nesretnih okolnosti zbog slabe vidljivosti na tom području.

Dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je na mjestu događaja i u toku je uviđaj koji je počeo rano jutros.

“Obje osobe su lišene slobode i danas će biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistva i lake tjelesne povrede. Dežurni tužilac će nakon zaprimanja izvještaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju mjere pritvora”, kazala je za Klix.ba stručna saradnica za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Obdukcija tijela Admira Vukovića bit će obavljena u Tuzli nakon završenog uviđaja, a u narednim danima bit će poznato i više detalja o tome o kakvoj se vrsti krivolova radilo na navedenoj lokaciji.