Mnogo toga je u protekla tri dana napisano o Superligi, a nema sumnje da će se o njoj učestalo govoriti i u narednom periodu.

Od 12 klubova osnivača Superlige, samo četiri su ostala u ovom projektu, dok su se svi drugi povukli.

Real Madrid je jedan od četiri kluba koji je ostao vjeran Superligi, a njegov predsjednik Florentino Perez se u intervjuu za AS osvrnuo na samo takmičenje i veliku bijes javnosti koji je njegovo pokretanje izazvalo.

“Sve je izmanipulisano. Super liga se ne protivi bilo kojim ligama, to je najbolji mogući projekt osnovan kako bi se fudbal izvukao iz krize. Fudbal je ozbiljno povrijeđen jer njegovo gospodarstvo tone i moramo se prilagoditi vremenu u kojem živimo. Superliga ne ide protiv domaćih prvenstava, samo želi zaraditi više novca za cijeli fudbal”, rekao je Perez i dodao:

“Mislim da ni nova UEFA-ina reforma ne rješava problem, jer ono što je predstavljeno nije ni bolje od onoga što već postoji. A osim toga, ne možemo čekati 2024. godinu. Ipak, učinili smo nešto pogrešno, idemo obilaznim putem i suočimo se sa idejama”, objašnjava Perez i navodi jednu od ideja.

“Možda je rješenje da prva četiri kluba svake države igraju u Superligi? Ne znam, ali nešto mora biti urađeno jer mlađi, između 14 i 24 godine napuštaju fudbal jer im dosadi pred drugom zabavom koja im je draža. Imamo četiri milijarde ljubitelja fudbala raširenih po cijelom svijetu, a polovica njih su navijači klubova Superlige. Fudbal je jedini globalni sport”, zaključio je Perez.

Izvor: Sport1