Bihać ima brojne simbole, no, najveći među njima su ljudi. Elvir Ramić Elly jedan je od njih. Učestvovao je u trećoj sezoni regionalno poznatog takmičenja „Nikad nije kasno“ u kojem je stigao do polufinala, ali je i član bosanskohercegovačke rock grupe „Euphoria“, koja je nedavno objavila i svoj debi album sa 13 pjesama. U intervjuu za „Azru“, kojem se Elly rado odazvao, pretresli smo aktuelne teme u vezi s njegovim životom, te za početak pitali kada i kako je nastajao album „No.01“.

– Album je nastajao u protekle dvije godine. Upornim radom i zalaganjem male grupe entuzijasta i zaljubljenika u rock muziku. Nakon višegodišnjeg sviranja po moto skupovima i rock klubovima odlučili smo se da napravimo jedan žestoki rock album namijenjen bajkerskoj populaciji.

Ko sve čini grupu „Euphoria“? Kako se najviše volite predstavljati?

– Grupu „Euphoria“ čine dvojica Bišćana i dvojica Banjalučana, tako da smo u svakom smislu bosanskohercegovački bend. Tu su Elvir Ramić Elly – vokal, Davor Reljić Dado – saksist, Borko Stajčić – gitarist i Goran Mušan – bubnjar. Uglavnom se predstavljamo kao žestoki rokeri, koji ne samo da sviraju nego i žive rock and roll.

Kako radite promociju pjesama sada, kada su nastupi uživo nemogući?

– Trenutnu situaciju koristimo za predstavljanje putem društvenih mreža i RTV stanica na način kako je moguće. Snimili smo i dva spota za pjesme „Crkni stoko“ i „Ostaviću ruže“, te ih promovišemo putem našeg YouTube kanala i platformi našeg izdavača „Croatia Records“.

Članovi grupe “Euphoria”

Bili ste dijelom projekta „Nikad nije kasno“, te došli do polufinala. Šta Vas je ponukalo da se prijavite?

– Supruga me prijavila i nagovorila da odem na audiciju. Prošao sam audiciju, ušao u takmičenje, a ostalo su oni koji su pratili show mogli da vide. Ulazak u polufinale ovog regionalnog takmičenja smatram jednim od svojih najvećih uspjeha.

Kakva su Vam bila očekivanja?

– Iskreno, plan mi je bio da prođem prvi krug, a poslije šta bude. Ali eto, neočekivano, zaista neočekivano, dogurao sam daleko.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.