Vodstvo Engleskog nogometnog saveza (FA) i Premier lige održali su krizni sastanak s predstavnicima vlasti na kojem se raspravljalo o korona virusu.

Ukoliko se zaraza proširi ‘otokom’ razmatra se uvođenje zabrane za velika okupljanja, zabranio bi se i dolazak nogometnim navijačima na stadione, a utakmice bi se igrale bez gledatelja.

A ČEKALI 30 GODINA

‘Ako korona prekine prvenstvo, Liverpool će ostati bez titule’

Obje organizacije vodit će se vladinim savjetima za javno zdravstvo prije nego što naprave bilo kakve izmjene popisa, međutim raspravljalo se što učiniti ukoliko se zabrane okupljanja.

Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

FA i Premier liga su svjesni kako bi klubovi takvom odlukom imali milijunske gubitke, no problem je i s nedostatkom termina u slučaju da se utakmice odgode. Zbog toga je istaknuta potreba solidarne isplate klubovima u slučaju da se utakmice igraju iza zatvorenih vrata.

Zanimljivo, Švicarci su u ponedjeljak prekinuli prvenstvo do 23. ožujka zbog straha od širenja zaraze korona virusom, nakon što su klubovi odbili mogućnost igranja utakmica bez gledatelja iz ekonomskih razloga.

Englezima predstavlja problem i dogovorena prijateljska utakmica između “Gordog Albiona” i reprezentacije Italije koja bi se trebala igrati na Wembleyju 27. ožujka.

Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

O korona virusu raspravljalo se i na Izvršnom odboru Europske nogometne federacije (UEFA) u ponedjeljak u Amsterdamu.

Raspravljalo se i o mogućnosti otkazivanja utakmica dodatnih kvalifikacija za ovogodišnji EURO koje su zakazane za kraj ožujka, te je zaključeno kako ta odluka nije u nadležnosti UEFA-e već vlada i zdravstvenih organizacija u svakoj od država.

– U kontaktu smo s vlastima, u rukama smo lokalnih vlasti i bavit ćemo se onim što nam kažu. Reagirat ćemo na ono što kažu Svjetska zdravstvena organizacija – poručili su iz UEFA-e.

Foto: Paul Terry/PA Images/PIXSELL

Više saznajte na izvornom linku: HINA – Engleski savez: Utakmice će se igrati bez publike zbog korone? / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.