SUCIMA u Premiershipu još nije naređeno da počnu koristiti monitore uz teren kod provjere odluka VAR-a, iako još nisu ispravili niti jednu odluku u više od 90 odigranih utakmica ove sezone.

Sky je doznao da sudačka organizacija zadužena za Premiership još nema prigovora na rad sudaca i ne planira ih natjerati da počnu koristiti RRA (područje za provjeru u kojem je monitor), bez obzira na nekoliko ozbiljnih incidenata

Prije početka sezone suci su dobili upute da proizvoljno koriste monitore jer je procijenjeno da bi takva provjera mogla trajati do 90 sekundi, što je prihvatljivo razdoblje.

Naputak koji se pretjerano poštuje

RRA nije korišten ni u jednoj utakmici u devet dosad odigranih kola Premiershipa, usprkos činjenici da je bilo nekoliko pogrešaka koje je trebalo ispraviti.

Situacija s VAR-om zbunila je stručne komentatore na Otoku. Gol koji je Chrisu Woodu poništen na utakmici Burnleya i Leicestera izazvao je zanimljive komentare u Skyjevoj emisiji “Soccer Saturday”.

“Zašto jednostavno ne ode provjeriti?”, pitao je gost u emisiji Matt Murray pa nastavio: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jon Moss (sudac) je onaj koji odlučuje, tako da ako ode provjeriti odluku i odluči da je pogriješio, nitko mu neće prigovoriti. Njegov posao je da donese ispravnu odluku, ljudima ne bi smetalo da uzme vremena i ispravi se ako bi to značilo točnu odluku”.

Čeka se sastanak

O ovoj temi bit će govora na sastanku sudaca iz Premiershipa koji je na rasporedu sljedeći tjedan.

“Sudac uvijek ima pravo otići i pogledati na monitor je li ispravno odlučio, sve je stvar izbora”, rekao je Mike Riley, čelnik sudačke organizacije za Sky Sport.

“Ipak, moramo paziti da provjere ne utječu previše na ritam utakmice”, dodao je Riley i najavio kako će možda već od sljedećeg mjeseca postojati situacije u kojima će suci obavezo morati gledati snimku na monitoru. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr