Sa početkom nove 2020. godine dugogodišnji imam džemata Turija – Vrsta Eniz-ef. Baltić je otišao u zasluženu mirovinu. Proveo je 40 godina u ovom džematu radeći na afirmaciji vjerskih i ljudskih vrijednosti.

Tim povodom je u petak, 27.12.2019. godine nakon džuma-namaza upriličen mevlud i svečani ispraćaj Eniz-ef., koji je posljednji put u svojstvu imama ovog džemata predvodio džuma-namaz.

Nakun džuma-namaza je po želji Eniz-ef. proučena sura Jasin pred duše šehida Bosne i Hercegovine. Nakon toga, hor imama Medžlis IZ Bihać predvođeni Adis-ef. Skalićem je proučio mevlud. Potom se prisutnima obratio mutevelija džemata Jusuf Smajić, koji je istakao brojne pozitivne karakteristike njihovog dugogodišnjeg imama, te mu poželio da u svojoj penziji uživa još dugo godina zajedno sa svojom porodicom. Mutevelija Smajić je potom uručio poklon džemata Eniz-ef. Baltiću.

Zatim je predsjednik Medžlisa IZ Bihać prof. Samir Bećirspahić dodijelio Zahvalnicu Medžlisa IZ Bihać za dugogodišnji rad u misijskom djelovanju sa djecom, omladinom i odraslima. Prof. Bećirspahić se potom obratio ukazujući na činjenicu da jedan imam ostane u jednom džematu 40 godina govori da je on kao imam bio izuzetno vrijedan i sposoban, a i da je njegov džemat bio po svemu poseban.

Na kraju se obratio i sam Eniz-ef. Baltić, koji je iskazao svoju zahvalnost svome džematu i Medžlisu i svim ostalim s kojima je sarađivao u proteklih 40 godina. On je naglasio da je život bio buran, da su brojni važni događaji i projekti obilježili njegovo službovanje u ovom džematu poput agresije na našu zemlju, izgradnja nove infrastrukture i dr. Ono što je Eniz-ef. posebno istakao kao i njegovi prethodnici koji su se obraćali da je sretan što na njegovo mjesto dolazi njegov učenik i izvrstan imam Abdo-ef. Rekić, koji je službovao 24 godine u džematu Bajrići.

Nakon toga je uslijedilo emotivno opraštanje džematlija od svog imama, te čestitke i izrazi dobrodošlice novom imamu uz dovu da prethodni imam uživa u svojoj penziji, a da novi imam bude uspješan u svom radu i djelovanju.

Pored brojnih džematlija ovom događaju je prisustvovao veliki broj imama, hadžija te džematlija iz drugih džemata.