Hrvatske vaterpolistice zauzele su 10. mjesto na Europskom vaterpolo prvenstvu koje se održava u Budimpešti gdje su ih u borbi za deveto mjesto svladale Izraelke sa 11-7 (1-1, 6-2, 2-2, 2-2).

Foto: HVS

Odlučujuća je bila druga četvrtina u kojoj su hrvatske vaterpolistice primile šest golova a zabile svega dva. Ostale četvrtine su završene s neodlučenim rezultatima.

Dva pogotka za Hrvatsku postigla je Dina Lordan, a po jedan Emmi Miljković, Ema Carević, Matea Skelin, Domina Butić i Petra Bukić. Najbolje u redovima izraelske reprezentacije b ile su Nofar Hochberg i Miriam Bogachenko sa po tri pogotka, dok su po dva gola zabile Karem Noy, Hila Futorian i Shunit Struga.

Foto: HVS

Hrvatska golmanica Aleksandra Ratković obranila je sedam od 16 udaraca prema vratima Hrvatske, a Natasha Trojan Jimenez je upisala četiri obrane. Avelet Perese je obranila devet od 16 udaraca prema vratima Izraela.   

Na dosadašnjim europskim prvenstvima hrvatska ženska vaterpolo reprezentacija dva je puta zauzela 11. mjesto (2016. i 2018.) i jednom osmo (2010.).

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: HINA, Danijel Vukušić – EP, Hrvatska-Izrael 7-11: Hrvatske vaterpolistice desete u Europi / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.