Hrvatska i Portugal u velikoj su borbi za finale Europskog prvenstva u futsalu do 19 godina. Nakon 40 minuta bilo je 1-1 i u tijeku su produžeci.

Portugalci su dominirali velikim dijelom utakmice, stvarali brojne prilike pred našim golom koji je spašavao Čizmić ili, pak, loše reakcije portugalskih igrača.

Nije da ni Hrvatska nije stvarala opasnosti, samo ne u tolikoj mjeri iako je za golmana Paca moglo biti još opasnije da su reakcije  Jurline, Mužara i ostalih bili malo brže i točnije.

Onda se dogodila 31. minuta. Jurlina je previše čekao u dobroj poziciji za udarac, Paco je uzeo loptu, povukao preko cijelog terena i na desnoj strani uposlio Celija koji je prizemnim udarcem našao prostor kroz Čizmićeve noge. Nažalost, gol ide na dušu našeg golmana.

U završne tri minute izbornik je naredio maksimalan rizik. Čizmić je izašao s gola, igrali smo bez golmana i potrošili pola vremena samo se dodavajući na deset metara od protivničkog gola. Vrijeme je curilo i onda dvije sekunde prije kraja Jurlina je opalio ljevicom s osam-devet metara. Takav se “špic” ne brani. 

Na našoj klupi nastao je delirij i na tim krilima u prvim sekundama produžetka skoro smo i poveli, ali Jurlinin udarac prošao je nekoliko decimetara kraj gola. 

Dok je istjecala posljednja minuta prvog produžetka Portugalci su iskoristili trenutak naše nepažnje i opet poveli. Imali su udarac sa strane, Mužar nije gledao svog igrača koji mu se prikrao i matirao Čizmića.

Istim receptom kao u regularnom dijelu napali smo Portugalce. Tri minute prije kraja opet bez golmana. Vukelić je htio ubaciti, ali uz puno sreće lopta je završila u golu za novo izjednačenje.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr