Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je danas kako vlasti Armenije neće spasiti ni to što stalno iznose neistine i kleveću Tursku, javlja Anadolija.

Erdoan se obratio zastupnicima Velike narodne skupštine Republike Turske (TBMM) povodom početka nove radne godine turskog parlamenta i tom prilikom izjavio da je turski parlament jasno pokazao da, zajedno s turskim narodom, predstavlja izvor nade mnogim ljudima u svijetu.

– Naš državni parlament, koji je pružao iskrenu podršku našoj braći u mnogim mjestima, od kiparskih Turaka, Azerbejdžana, do Balkana i sjeverne Afrike, pokazao je da je, zajedno s našim narodom, izvor nade svim našim prijateljima – kazao je Erdoan.

Erdoan je također kazao da Turska ima takav geopolitički položaj da se nalazi u centru regije koja je iskusila najveće krize. Kazao je da su rane iz prošlosti na Balkanu i dalje svježe i da je toj regiji neophodna uspostava trajnog mira i stabilnost.

Naveo je i primjer aneksije Krima kao potencijalnog izvora krize u crnomorskoj regiji te armensku okupaciju Nagorno-Karabaha kao glavni uzrok krize na Kavkazu.

– Konkretan primjer su napadi koje je u nedjelju Armenija, kao okupator Nagorno-Karabaha, počela na Azerbejdžan. Želim ovdje ponoviti da smo uz azerbejdžansku braću u njihovoj borbi za spas naroda i okupirane teritorije – poručio je Erdoan.

Najavio je da će Turska i dalje svim resursima i srcem podržavati bratski Azerbejdžan koji se našao na meti novih armenskih napada.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.