Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u gradu Samsunu da kad god je njegova zemlja ostvarila napredak ili krenula u ostvarivanje velikih ciljeva, pred nju su stavljane zamke.

Erdogan je u gradu Samsunu govorio na ceremoniji predstavljanja kandidata na lokalnim izborina 31. marta ove godine, a riječ je o kandidatima za poziciju gradonačelnika Samsuna i općina u sastavu tog grada.

Erdogan, koji je ujedno i predsjednik AK Partije, tako je danas predstavio kandidate AK Partije za 15 od ukupno 17 općina u Samsunu, za gradonačelnika Samsuna predložen je Mustafa Demir.

U dvije preostale općine u Samsunu, AK Partija nije predstavila svoje kandidate, a u skladu s ranijim dogovorom sa Strankom nacionalnog pokreta (MHP) o zajedničkom djelovanju na lokalnim izborima. Tako su u pomenute dvije općine predstavljeni kandidati u ime MHP-a.

Erdogan je govorio o napretku Republike Turske koji je ostvaren u periodu AK Partije, no naglasio je kako je Turska često bila suočena s različitim zamkama kada je krenula u ostvarivanje velikih ciljeva.

“Kad god je Turska ostvarila napredak, kad god je sebi postavila velike ciljeve i krenula u njihovo ostvarivanje, ispred nje su se uvijek našle zamke. Neki od njih svjesno, a neki nesvjesno, i neoprezni među nama bili su figure u ovoj igri”, poručio je Erdogan.