U prvoj etapi tri naša kargo aviona s pomoći su stigla u Libiju. Cilj nam je omogućiti da rane što prije zacijele – poručio je Erdogan.

Turski predsjednik poručio je to u obraćanju na Simpoziju o novom ustavu koji je održan u Zatvorskom muzeju Ulucanlar u Ankari u organizaciji Direkcije za komunikacije pri Predsjedništvu Turske.

Erdogan je kazao da je vrijeme za promjenu turskog ustava koji datira iz 1982. godine i koji je plod vojnog udara.

Ne odustajemo od našeg cilja da našoj zemlji damo novi, građanski, demokratski, liberalni i sveobuhvatni ustav – poručio je Erdogan i dodao da je izrada novog ustava jedan od važnih segmenata vizije “Stoljeće Turske”.

Cilj nam je ustav koji daje prioritet ljudima, odražava raznolikost i bogatstvo nacije i dodaje dinamiku društvu – kazao je Erdogan.

On je pozvao sve političke partije, nevladine organizacije i akademsku zajednicu Turske da se uključe u raspravu i izradu novog turskog ustava kako bi na kraju imali najbolji mogući tekst.

Razgovarat ćemo sa svim klubovima u Parlamentu. Nastavit ćemo tim putem ako to prihvate. Kao vladajuća opcija smo spremni na to – rekao je Erdogan.

(E.P./Anadolija)

The post ERDOGAN: TURSKA NEĆE OSTAVITI NAROD LIBIJE BEZ POMOĆI U OVIM TEŠKIM DANIMA NAKON POPLAVA first appeared on Hayat.ba.

(Izvor: Hayat.ba)