Pred više od 10.000 gledalaca u Areni Zagreb održan je KSW 51, spektakl u mješovitim borilačkim vještinama u organizaciji najjače evropske asocijacije. 

Bh. borilačku scenu predstavljao je Erko Jun. On je nastupio u borbi večeri. Protivnik mu je bio 14 kilograma teži poljski kolos, nekada pet puta najjači čovjek svijeta Mariuš Puđanovski (Marousz Pudzianowski), a na kraju Jun nije dobro prošao. Puđanovski je slavio prekidom u drugoj rundi.

Inače, u Zagrebu je održano 10 borbi. Meču večeri prethodio je ogled Vase “Psihopate” Bakočevića. Crnogorca je “ugušio” Boris Mankovski (Borys Mankowski).

Treba reći da je na veoma atraktivan način slavio i hrvatski borac Ante Delija, koji je inače trebao imati meč sa Denisom Stojnićem, ali bh. borac nije mogao nastupiti zbog povrede.

I dok su se cijele večeri prilikom izlaska boraca u kavez smjenjivale opake numere, koje bi trebale dići adrenalin borcima, Jun je imao sasvim drugačiji izlazak. Pratila ga je pjesma Halida Bešlića i stihovi “Vraćam se majci u Bosnu”…Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.