Estudiantes de La Plata, argentinski klub stoljetne tradicije otvorio je novi stadion i na otvaranju 30.000 navijača ostavio bez teksta projekcijom vatrenog lava koji hoda po krovu stadiona. 

Estudiantes de La Plata celebrated reopening their stadium with the most incredible hologram show 🦁🔥 pic.twitter.com/cKCsJAKwD3

— ESPN FC (@ESPNFC) November 11, 2019

Estudiantes se nakon 14 godina, koliko je trajala obnova stadiona Jorge Luis Hirschi, vratio na staru adresu. Prve dvije sezone nakon selidbe Estudiantes je odradio na stadionima gradskih rivala Gimnasije i Quilmesa, potom se preselio na stadion Ciudad La Plata.

Od njega su se rastali pobjedom protiv Talleresa iz Cordobe 1-0, a sada su se napokon vratili u svoj dom, ovoga puta bez drvenih tribina, već s nekim od najmodernijih i najnaprednijih karakteristika svih stadiona na svijetu. 

Radi se o prvom argentinskom 100% digitalnom stadionu koji je dobio i certifikat za zaštitu okoliša.  Travnjak se navodnjava kišnicom, postavljeni su LED reflektori, a tribine, zanimljivo, nemaju ograde. Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr