FOTO: usksport.ba

Berberović otkrio da u ekipi neće biti Nusmira Fajića.

Prvi veliki izazov sutra je pred nogometašima Jedinstva. U Bihaću vlada velika nogometna euforija i velika je šteta što će se susret prvog kola protiv NK GOŠK igrati bez publike.

Da nije tako, vjerovatno bi pričali o 5-6 hiljada navijača koji bi došli na sutrašnji meč.

U Jedinstvu su ipak oprezni, ne žele davati ‘velike’ izjave. Ipak, nadaju se uspješnom startu sezone.

Mladi, ali veoma kvalitetni stručnjak, Muhamed Berberović govorio je u najavi meča za SportSport.ba.

“Ostao je još taj jedan trening, a dolazi nam ekipa koja pretenduje za sami vrh tabele. Veoma su dobri, kvalitetni i analizirali smo. Zadnjih deset godina ih nismo pobijedili u Bihaću. Kada je naša ekipa u pitanju, par igrača ima problema sa povredama i upitni su za sutra”, priča Berberović.

Nusmir Fajić sutra neće dobiti šansu.

“Jučer je odradio prvi trening sa loptom. Ima problema sa preponom, te ga očekujemo u punom pogonu od trećeg kola. Trenutno je na terapijama”.

Veliki hendikep će vam sigurno biti prazne tribine.

“To je sigurno. Poznata je ljubav prema Jedinstvu ovdje, publika se lako ‘zapali’ i sigurno da bi rekord posjete pao već u prvom kolu. Bože moj, tako je kako je. GOŠK-u je to neka olakšavajuća okolnost, ali trebamo se izdići iznad toga i biti skoncentrisani na dešavanja na terenu”.

GOŠK dobro poznaje i cijeni svog kolegu Vuleta Trivunovića. Dvoboj je to dva mlada stručnjaka koji predstavljaju trenersku budućnost naše zemlje.

“Najveća snaga GOŠK-a je kompaktnost, duže vremena su zajedno i vidi se rukopis Vuleta Trivunovića. To je moj prijatelj. Usadio je disciplinu i strpljivost u igri, a tu je i par iskusnih igrača kao što su Jusufbašić i Mihajlović. Naravno i kvalitetni mladi igrači koji se nameću”, dodao je Berberović na kraju razgovora za SportSport.ba.

(sportsport.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.