Beba vam plače? Nemirna je i razdražljiva? Odbija hranu? Zvuči poznato? Ustvari, radi se o standardnom scenariju izbijanja prvih zubića kod bebe u toku prve godine života… Kako joj pomoći? 

Gengigel baby ublažava teškoće prilikom nicanja zuba, ali i kod ispadanja mliječnih zuba. Sadrži hijaluronsku kiselinu, koja je normalno prisutna u desnima tako da mama nema straha zbog količine koju nanese na desni bebe kao ni zbog učestalosti nanošenja. Ako ga i beba poslije nanošenja na desni proguta, neće se desiti ništa jer je hijaluronska kiselina prirodni sastojak organizma i nema nikakvih štetnih djelovanja.

Hijaluronska kiselina djeluje protivupalno, smanjuje otekline i krvarenje, ubrzava zarastanje i regenerira tkivo. Prijatnog je okusa mlijeka, ne sadrži alkohol i šećer, kao ni boje ni konzervanse. A gengigel se može naći u svim apotekama.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.