HRVATSKA je pobjedom nad Slovačkom osigurala nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine. Sada je još preostalo dočekati ždrijeb da se odluči protiv koga i u kojim gradovima će momčad Zlatka Dalića igrati na novom velikom natjecanju.

Ulaznice za utakmice ne ovise o jačini protivnika pa je već sada poznato koliko bi hrvatske navijače moglo koštati gledanje Modrića i društva u kojoj fazi natjecanja. 

Dvije kategorije ulaznica

Europsko prvenstvo održat će se u 12 gradova od 12. lipnja do 12. srpnja. Iz UEFA-e su objavili kako će u slobodnu prodaju biti pušteno oko 2,5 milijuna ulaznica za 51 utakmicu. 

Krovna europska nogometna organizacija rasporedila je ulaznice u dva cjenovna ranga. Prvi obuhvaća dvoboje koji će se igrati u Bukureštu, Bakuu i Budimpešti, gdje će najjeftinije ulaznice za grupnu fazu, osminu finala te četvrtfinalni dvoboj u Bakuu biti tek 30 eura. Druga kategorija koštat će 75, a ona najskuplja 125 eura. 

Cijenu određuju istraživanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za preostalih devet gradova domaćina određene su skuplje cijene, a sve odluke donesene su na temelju istraživanja o prosječnoj plaći i platežnoj moći građana u tim zemljama. 

Tako će za utakmice u Munchenu, Rimu, Londonu, Dublinu, St.Peterburgu, Bilbaou, Kopenhagenu, Glasgowu i Amsterdamu biti potrebno izdvojiti 50, 125 i 185 eura. Te cijene vrijede za grupnu fazu i tri četvrtfinalna dvoboja, dok za završnicu na Wembleyu vrijedi novi cjenik.

Oni koji će htjeti uživo gledati polufinale to će platiti od 85 do 595 eura, a finale će koštati od 95 do 945 eura. Tako će navijač Hrvatske, ako Hrvatska ponovi uspjeh iz Rusije, u najjeftinijem slučaju morati potrošiti 330 eura za ulaznice. Ostale detalje možete saznati OVDJE

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr