EVO ZAŠTO JE POPIO OTROV U HAGU: Objavljeno oproštajno pismo Slobodana Praljaka!

alo.rs

Haški sud objavio je rezultate istrage o okolnostima samoubistva generala Slobodana Praljaka. On je, podsjetimo, nakon što mu je izrečena osuđujuća presuda za ratni zločin, u sudnici popio otrov. Obdukcijom je utvrđeno da se ubio cijankalijumom. Sud u izvještaju ističe da nisu utvrđeni propusti ni u radu čuvara, ni u propisanoj proceduri.

Motiv Praljakovog čina je jasan i vidljiv iz pisama koje su UN-ovi istražitelji, diplomatskim putem nedavno dostavili njegovoj supruzi.

Iz Haga su Kaći Praljak dostavljena dva pisma. Oba napisana u ponedjeljak 27. novembra, dva dana prije objave pravosnažne presude u predmetu “Herceg Bosna”. Oba štura, jasna, bez patetike ili bilo koje vrste iracionalnosti.

“Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno – smireno, promišljeno, samosvjesno”, napisao je Praljak u pismu naslovljenom na njegovu porodicu.

Praljakova advokatica Nika Pinter nakon što je sve sabrala – njegovom odlukom nije iznenađena.

“Ništa što je general Praljak radio nije bilo pod uticajem trenutnih emocija i trenutnog osjećaja, nego je sve, počevši od odbrane, od vlastitog života radio vrlo precizno, odlučno i smireno”, rekla je ona.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...