Ako vam treba nešto što će vam automatski popraviti raspoloženje, fotke najsrećnijih životinja na planeti će vam zasigurno pomoći!

Ili, još bolje, možete posjetiti ostrva Rotnest ili Bald u Australiji i lično ih upoznati.

Neodoljivi kez ovih rijetkih bića ih je učinio poznatim širom svijeta. Kvoke pripadaju istoj porodici životinja kao i kenguri i valabiji – makropodima.

Žive do 10 godina i uglavnom su noćne životinje. Ovi mali preslatki biljojedi se ne plaše ljudi, a pri tom su i zapanjujuće fotogenični!

Selfiji sa kvokama su postali veoma popularni nakon što je Rodžer Federer objavio svoj sa jednim od ovih torbara.

Zbog invazivnih predatora poput lisica i mačaka koje su preplavile teritoriju kvoka, njihov broj je u padu, pa se ne smiju držati kao kućni ljubimci. S obzirom na to da se nalaze na listi zaštićenih životinja hranjenje ili čak i diranje ovih životinja je kažnjivo sa do 300 australijskih dolara.

Takođe, ova neodoljiva stvorenja sa bucmastim majušnim osmijehom nisu bespomoćna, a njihovo najjače oružje su njihovi oštri zubi.

Da li će ovi zarazni osmijesi rastopiti i vas?

 

 

Više saznajte na izvornom linku: Saša Leper – Evo zašto mislimo da su kvoke najsretnije životinje na svijetu! / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.