Fudbalski klub Liverpul navukao je gnjev javnosti u Engleskoj nakon odluke šefova aktuelnog prvaka Evrope da uposlenike pošalju na odmor i time uštede novac, mada su prethodno ostvarili prihod od čak 600 miliona eura. Čelnici lidera Premijer lige rekli su da će uposlenici primiti plaće, ali „Redsi“ će u tome učestvovati sa samo 20 procenata, dok će preostalih 80 plaćati država. 

Početkom mjeseca, britanska vlada je saopćila da radnici od države mogu dobiti 80 posto mjesečne plaće, u visini do 2.500 funti, u sklopu akcije za očuvanje radnih mjesta u vrijeme pandemije koronavirusa.
 Takvu mogućnosti iskoristit će klub s Enfilda, mada je prije oporezivanja prijavio profit od čak 47,6 miliona eura.

-Trener Jirgen Klop (Jurgen Klopp) pokazao je suosjećanje za sve na početku pandemije, a stariji igrači su spremni smanjiti plaće. Međutim, sada je izgubljeno svo poštovanje, jadan ovaj Liverpul – poručio je bivši kapiten „Redsa“ Džejmi Karager (Jamie Carragher).

Slične poteze najavila su i rukovodstva Njukasla, Totenhema, Bornmuta i Norviča, kojima očito nije problem plaćati milione eura godišnje igračima, ali ne i znatno manje plaće ostalim uposlenicima.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Evropski prvak navukao gnjev javnosti / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.