Veznjak Hellas Verone Valentin Eysseric (27) jedinstven je slučaj u povijesti nogometa. Čovjek je u istoj ligi, u istom kolu igrao za dvije različite momčadi.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Francuz je Fiorentinin igrač, od 31. siječnja na posudbi u Veroni. U 17. kolu Fiorentina je igrala protiv Rome, a Eysseric je na travnjak ušao u 83. minuti. Verona je u tom kolu trebala igrati s Lazijom, ali utakmice je odgođena zbog Lazijevih obveza u Superkupu.

Pa su Lazio i Verona utakmicu 17. kola na Olimpicu igrali s odgodom, Eysseric je u međuvremenu prešao iz Fiorentinu u Veronu i ušao u 70. minuti. Čovjek je tako u istom kolu Serie A igrao 10-ak minuta za Fiorentinu i 20-ak minuta za Veronu.

IVAN JURIĆ

Hrvat je hit Serie A! ‘Ponosan sam na igru moje jake Verone’

Fiorentina-Verona (1-4) igrali su 20. prosinca 2019., a Lazio-Verona (0-0) je igrano 5. veljače 2020. Lazio ima elemenata za žalbu (da dobiju 3-0 ‘za zelenim stolom’ bili bi prvi sa dva boda više od Intera i Juventusa!), ali neće posegnuti za tom opcijom.

– Klubovi moraju odigrati 38 Serie A utakmica u sezoni te nijednu više i nijednu manje, a to se nužno ne mora odnositi na igrače! Pravila su nejasna, ali neće biti žalbe, samo upozoravamo da se status raščisti po tom pitanju kako u budućnosti ne bi bilo nedoumica – rekao je Lazijev odvjetnik Gian Michele Gentile.

Fiorentina ima 25 bodova, a Verona koju treniraju hrvatski stručnjaci Ivan Jurić i Stjepan Ostojić ima 34 boda, najveća je senzacija talijanske lige i bori se za Europu. Eysseric je promjenom kluba skočio ‘s magarca na konja’, ali radi se samo o posudbi do kraja sezone.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Eysseric: U istom kolu Serie A igrao I za Fiorentinu i za Veronu! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.