Kompanija Facebook saopćila je da je otkazala svoj globalni samit o marketingu, zakazan za sljedeći mjesec u San Francisku, zbog rizika povezanih sa koronavirusom.

– Usljed pojačanog opreza otkazali smo naš globalni samit o marketingu zbog rastućeg rizika po javno zdravlje povezanih sa koronavirusom – saopćeno je iz Facebooka.

Očekivalo se da će tom događaju, zakazanom za 9. i 12. mart u Moskon Centru, prisustvovati preko 4.000 učesnika.

Ranije ove sedmice, Svjetski mobilni kongres, godišnje okupljanje telekomunikacione industrije u Barceloni, otkazan je nakon masovnog odustajanja izlagača zbog straha od koronavirusa.

Virus, koji potječe iz kineskog grada Vuhana, dosad je ubio preko 1.300 ljudi i zarazio više od 63.800 u Kini.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Facebook otkazao samit zbog koronavirusa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.