Fajić: Obećao sam 20, a sada sam na 16 golova – neće biti problema

sportsport.ba

Nusmir Fajić od ove sezone možda igra u drugom rangu fudbala u BiH, ali i u Prvoj ligi FBiH pokazuje da nije slučajno svojevremeno igrao evropske utakmice sa Mariborom, te da bi i danas bio opasnost za premijerligaške golmane da kao svoju novu destinaciju minulog ljeta nije odabrao Velež.

Nusmir Fajić je, danas, na odličom putu da sa Veležom naredne sezone igra Premijer ligu i Mostarcima donese toliko željeni povratak u elitu.

Velež igra sjajno, prvi je na tabeli Prve lige FBiH sa 30 bodova (sedam više od drugoplasiranog Olimpika), a Mostarci su nakon 12 odigranih kola i ubjeljivo najefikasnija ekipa, u velikoj mjeri zahvaljujući i Nusmiru Fajiću koji je do sada skupio 16 pogodaka i priznao da je i sam malo iznenađen.

“Nisam očekivao ovakav početak, ali istnima je da sam najavio 20 golova u sezoni. Sada sam na 16 golova tako da neću imati problema da taj cilj i ostvarim. Imamo dobre igrače, igramo napadački fudbal, svaku utakmicu dobijem 2-3 upotrebljive lopte i za sada sve ide odlično”, izjavio je za sajt Veleža iskusni Nusmir Fajić.

Fajić će priliku za novu gol imati u subotu od 13:30 sati kada njegov velež igra utakmicu 13. kola Prve lige FBiH protiv Viteza.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...