Rik Dansford (Rick Dunsford) jedan je od najvećih fanova grupe „Guns N’ Roses“, koji je prisustvovao na čak 32 njihova koncerta, a koncert u Kanzasu trebao je biti njegov 33. Međutim, s tog koncerta je navodno izbačen. Rečeno mu je da mu je za sva vremena zabranjen ulazak na koncerte „Gunsa“.

Dansford je aktivni učesnik na službenim forumima benda te poznati trgovac neobjavljenim snimkama, a zbog toga je potencijalno i došao na radar benda. Jedna od njegovih akvizicija je i kolekcija od 19 diskova neobjavljenih “Chinese Democracy” demo snimaka, a kada su neke od tih procurile na internet, izgleda da je Dansford postao žrtveno janje.

Kao strastven i prepoznatljiv fan, bio je vrlo aktivan online te je objavio da ide na koncert u Kanzas, što je osiguranju „Gunsa“ dalo priliku da ga identificira i izbaci.

Očajni Dansford se obratio uredništvu muzičkog portala „Consequences of Sound“ da prenese priču o spomenutom incidentu. Uredništvo „Consequences of Sound“ se obratilo menadžmentu benda, ali još nisu dobili odgovor.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba