Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je održao sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanom Satlerom (Johann Sattler), njemačku ambasadoricu Margret Uber (Uebber) i austrijsku ambasadoricu Ulrike Hartman (Hartmann).

Fazlić je na sastanku istakao da “Bira” ne može biti mjesto za ponovno zbrinjavanje migranata.

– Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj migrantskoj krizi u svjetlu stvaranja boljih uvjeta za boravak migranata u kampu Lipa, te zajedničkim naporima da se ovaj kamp što prije izgradi i stavi u funkciju zbrinjavanja migranata koji i dalje borave na otvorenom i napuštenim prostorima – saopćeno je.

– Grad Bihać je tri godine bio dio rješenja problema migrantske krize i spremni smo da aktivno učestvujemo u zbrinjavanju migranata koji nemaju adekvatan smještaj, ali “Bira” ni u kojem slučaju ne može biti ponovo korištena kao migrantski kamp – izjavio je gradonačelnik Fazlić, saopćili su iz Grada Bihaća.
Zaključeno je da se što prije treba osigurati preduvjeti da se i preostali migranti koji borave na otvorenom smjeste i da im se omoguće elementarni uvjeti za život.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.