Nakon jutrošnjeg hapšenja generala Atifa Dudakovića, komandanta 5. kropusa Armije R BiH i deset pripadnika 5.korpusa Armije R BiH, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je kako smatra da je “ovo politički motivirano i da se dešava u vrijeme kada BiH ide naprijed putem razvoja”.

– Na ovaj način naša borba i naše patnje su obezvrijeđene i obesmišljene, svako ono ubijeno dijete, svaka žena i svaki vojnik koji se tri godine borili za slobodu i pravdu. Ako 22. godine nakon rata uhapse komandanta koji im je bio dostupan cijelo ovo vrijeme, onda kako vjerovati u profesionalnost, stručnost i nepristrasnost pravosuđa – naveo je Fazlić.

Poručio je da svi građani Bihaća stoje uz svoga komandanta, jer je on bio osoba koja im je u ratu ulijevala sigurnost, samopouzdanje i snagu da će se odbraniti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.