Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća u kratkoj izjavi nakon sastanka s premijerom USK Mustafom Ružnićem, te načelnicima iz ovog Kantona je poručio svima nadležnima za pitanje migracija da “ukoliko krene stampedo migranata na Bihać, da će otvorit još pet Vučjaka”.

– Pozivam da zajednički stvaramo uvjete, pozivam sve da migranti ne dolaze na USK, da se učini sve da što manje dođe, da se nastavi ulagati u Biru i da se tamo stvaraju preduvjeti, da se zaustavi dolazak migranata u Bihać. . Ukoliko krene sa sa stampedom na Bihać migranata o kojima niko neće voditi računa, ja ne da ću otvoriti jedan Vučjak, ja ću otvoriti još pet Vučjaka i o tome će neko morati voditi računa – rekao je Fazlić.

Insistira se na zatvaranju prihvatnih centara Bira i Miral – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Insistira se na zatvaranju prihvatnih centara Bira i Miral
FOTO: ARHIV
Podsjetimo, danas su premijer Ružnić, gradonačelnici i načelnici općina u Unsko-sanskom kantonu naglasili važnost i uspješnost dosadašnje saradnje sa Evropskom komisijom i međunarodnim organizacijama, ali i ponovili kako je interes građana tog kantona uvijek na prvom mjestu.

Zbog toga se beskompromisno insistira na zatvaranju prihvatnih centara Bira i Miral.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.