Federalni sanitarni inspektori su u okviru kontinuiranih aktivnosti za vrijeme pandemije korona virusa jučer na granicama izdali ukupno 627 rješenja o stavljanju putnika u samoizolaciju, a od 15. marta do 4. aprila, izdali 22.181 rješenje, rekao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Najviše rješenja izdato je na graničnom prelazu Velika Kladuša (175), a zatim na Orašju (141) i Bosanskom Šamcu (98).

Federalnoj upravi za inspekcijske poslove dostavljeno je 343 zabilješki o nepoštivanju izrečenih mjera.

Danas ističu mjere izolacije za 1.402 osobe, a od početka izdavanja rješenja za ukupno 12.149 osoba je istekao period samoizolacije. Mjera samoizolacije ističe nakon 14 dana ukoliko do isteka perioda izolacije osobe kojima je ona propisana nisu razvili nikakve simptome zaraze koronavirusom.

Ukupno je 2.590 državljana BiH sa prebivalištem u Republici Srpskoj koji su u BiH ušli preko graničnih prelaza u Federaciji BiH. Njihovi podaci su dostavljeni inspektoratu RS-a na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije, a podaci o 261 osobi sa područja Brčko Distrikta koji su ušli na granicama sa područja FBiH dostavljeni su Inspektoratu Brčko Distrikta.

Tim Federalnog tržišnog inspektorata, u okviru kontrole formiranja i kretanja cijena u FBiH na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, jučer je izvršio sedam inspekcijskih nadzora i šest kontrolnih nadzora, te podnio 11 prekršajnih naloga u iznosu od 18.000KM.

Od 15. marta do 4. aprila u KS i TK izvršeno je ukupno 140 inspekcijskih nadzora, te 149 kontrolna nadzora, a podneseno su ukupno 132 prekršajna naloga u iznosu od 219.350 KM. Kod 149 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.