Švicarski teniser Roger Federer zaustavljen je u polufinalu ATP finala u Londonu. Šestostrukog osvajača tog turnira eliminisao je Grk Stefanos Cicipas 3:6, 4:6.

I dok je Cicipas realizovao tri od četiri brejk lopte, Federer je uspio samo jednu od 12!

“Definitivno sam imao šanse… Slomilo me je to što sam promašio dva smeča. Ne sjećam da se da mi se to ikada desilo u karijeri”, počeo je Federer izlaganje poslije poraza.

“Ako izuzmem ta dva smeča, dobro sam udarao lopticu, dobro i riternirao na njegov prvi servi… I u drugom setu sam imao šanse da steknem prednost, ali ih njih nisam iskoristio, i to je bilo frustrirajuće. Moram Cicipasu odati priznanje što mi nije dozvolio da igram na nivou na kome sam želio”, dodao je, prenosi Kurir.

Federer je djelovao poprilično nervozno na konferenciji za medije, jer je novinara koji je počeo da postavlja pitanje: “Zadovoljni ste riternima na drugi servis protivnika”… prekinuo rekavši:

“Ne na drugi, rekao sam na prvi servis”.

Kada je novinar želio da pojasni šta je htio da kaže, voditelj konferencije ga je prekinuo riječima: “Imate pravo samo na jedno pitanje”.

Federer se nadovezao: “Odgovorio sam na jedno pitanje, zato idemo dalje”…

Na pitanje da li je vrijeme za smjenu generacija u svjetskom tenisu, Federer je odgovorio:

“Svake godine na njenom kraju postavljate isto pitanje i čini mi se da uvijek isto pričam. Da, Saša, Dominik i ostali su došli na ovaj turnir, pobijedili nas i spremni su za iskorak. Ali onda kada pogledam na ATP listu, na kraju godine ponovo smo nas trojica na vrhu. Istina, mi nećemo biti mlađi, a oni su sve bolji”, zaključio je Federer.

Izvor: / novi.ba