Gotovo da nema MMA fana na svijetu, a da ne zna ko je Fedor Emilijanenko.

“Posljednji imperator”, kako ga popularno zovu najavljivači širom svijeta, što u ringu, što u oktagonu još uvijek vaga da li nastaviti svoju nevjerovatnu karijeru.

I dok to čeka, u intervjuu za portal LowKing.pl prokomentirao je i svog mogućeg nasljednika Habiba Nurmagomedova, aktuelnog prvaka lake kategorije u UFC-u.

Očekivano Fedor ga je pohvalio, ali i upozorio na neke “rupe” koje bi “Orao” trebao popraviti uoči borbe protiv Tonija Fergusona.

– Habib je pronašao svoj stil, pobjeđuje na račun svojih kvaliteta. To je dobro jer se radi o UFC prvaku koji koristi ono u čemu je dobar. U tim elementima je daleko iznad svojih rivala – kazao je Fedor te nastavio:

“Međutim, on (Habib) naravno mora popraviti neke rupe koje ima u svojoj tehnici. Recimo kada govorimo o tehnici udaraca rukom ili udaraca nogom. Vjerujem da će se i tu usavršiti dodatno, kako bi postao još bolji i dominantniji – kazao je.

Kao što je poznato Habiba u aprilu očekuje najteži zadatak u njegovoj karijeri i borba protiv Tonija Fergusona na UFC-u 249.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Fedor nahvalio Habiba, ali i otkrio “rupe” u njegovoj tehnici: To mora popraviti / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.