Međunarodna nogometna federacija (FIFA) doživotno je suspendirala bivšeg predsjednika Brazilske nogometne konfederacije Rikarda Tešeiru (Ricardo Teixeira).

Kako se navodi, Tešeira je suspendiran zbog uzimanja više miliona dolara mita.

FIFA je donijela odluku četiri godine otkako su Tešeiru optužili američki savezni tužioci.

Komitet FIFA-e proglasio je Tešeiru krivim za uzimanje mita u vezi s komercijalnim ugovorima južnoameričkih takmičenja između 2006. i 2012. godine.

On je kažnjen i sa milion dolara, ali je nejasno kako će FIFA osigurati isplatu.


Tešeira je 2012. podnio ostavku u Izvršnom komitetu FIFA-e navodeći zdravstvene probleme. Međunarodna nogometna federacija navela je da je novac koji je Tešeira uzeo, mogao biti uložen za razvoj nogometa u Brazilu i Južnoj Americi, prenosi B92. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – FIFA doživotno suspendirala funkcionera zbog uzimanja mita / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.