SVJETSKA nogometna federacija (FIFA) odlučila je korigirati svoje pravilo i klubovima je dopustila da zbog pandemije koronavirusa odbiju pustiti nogometaše na utakmice reprezentacija.

Koronavirus je potpuno poremetio svijet sporta, pa tako i nogomet. Sve najjače lige svijeta su otkazane, a gotovo je sigurno da će otkazan biti Euro 2020.

>> Pratite sve najnovije vijesti i informacije te upute za sportaše i navijače o koronavirusu i sportu na linku OVDJE.

Pojedine reprezentacije, međutim, odlučile su odigrati prijateljske utakmice, ali FIFA bi ih u tome mogla spriječiti odlukom da klubovi zbog globalne zdravstvene krize imaju pravo zadržati svoje igrače. 

Odluka je pala kako bi se izbjegao nepotreban rizik od širenja virusa, a FIFA je preporučila da se sve utakmice zakazane za ožujak i travanj odgode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se Euro igrati ili otkazati, kao i sve informacije o nastavku najjačih liga svijeta, znat će se u utorak, 18. ožujka, kad je zakazana sjednica UEFA-e. Bit će to dan D za svjetski nogomet kad će pasti povijesna odluka.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – FIFA: Klubovi ne moraju pustiti igrače u reprezentacije / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.