Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša (FIFPro) pružit će podršku sportašima ako će za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju davati političke izjave.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) jasno je dao do znanja da neće tolerirati političke izjave ili proteste u Tokiju kako bi se “izbjeglo pretvaranje OI u politički alat.”

Međutim, FIFPro, koji predstavlja oko 65.000 profesionalnih nogometaša, objavio je kako će podržati svoje članove ako žele prkositi MOO-u. 

Diže li biračima tlak Niko Kovač u spotu HDZ-a?

 – Sportaši moraju imati slobodu govora i slobodu izražavanja o političkim pitanjima – kazao je glavni tajnik FIFPro-a Jonas Baer-Hoffmann kazavši kako je pravilo MOO-a “neprihvatljivo.”

– Ako se MOO odluči disciplinirati sportaše, mi ćemo sigurno stati u njihovu obranu. Njihova sloboda izražavanja nadjačava bilo koji drugi interes – najavio je Baer-Hoffmann.

MEGAN RAPINOE

Oplela po Trumpu, govorila o gayevima pa završila na klupi

Najbolja nogometašica svijeta u protekloj godini Amerikanka Megan Rapinoe jedna je od sportašica koja je kritizirala MOO-a zbog političke neutralnosti.

 – Nećemo se ušutkati – kazala je Rapinoe koja je poznata je po svom političkom aktivizmu.

VIDEO: POLITIČKA PORUKA

Pep Madridu: Prestanite s tom represijom, mi tražimo pravdu!

Više saznajte na izvornom linku: HINA, Danijel Vukušić – FIFPro vs MOO: Nogometaši smiju komentirati politiku, to je sloboda govora! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.