Dedić je početkom godine pušten iz zatvora, jer je otplatio kaznu uz pomoć građana širom države i Evrope koji su mu slali novac.

Fikret Dedić, koji je bio u zatvoru 50 dana zbog krađe tri metra drva, rekao je za Dnevni avaz da još nije dobio posao iako je dobio razna obećanja.

Dedić je početkom godine pušten iz zatvora, jer je otplatio kaznu uz pomoć građana širom države i Evrope koji su mu slali novac.

Na račun Suda u Bihaću uplaćeno je 12.900 KM kako bi izašao na slobodu.

A u zatvoru je završio zato je sjekao drva kako bi prehranio porodicu. Danas, mjesec poslije, kaže da je “sve ostalo staro”.

– Nisam još dobio posao, a volio bih da radim. Za sada mi niko ništa nije ponudio iako je prije, dok sam bio u zatvoru, bilo raznih obećanja da će me zaposliti. Na kraju, obećavali pa me prevarili – kaže Dedić.

Tvrdi da ga u maju očekuje operacija noge.

– Vidjet ćemo šta će biti. Dječica idu u školu, to je najvažnije – kaže Dedić.

(fokus.ba, foto: Rtvusk)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.