Prvi lauf sam možda slabije skijao strminu, ali sam zato ravni dio ‘potegao’ stvarno odlično. Mislim da sam u drugom laufu tu strminu uspio malo bolje odskijati, a ravninu jednako dobro. Malo je ravnica bila otvorenija, nisam bio siguran hoće li mi to pasati, ali sam se na kraju dobro snašao, tako da – idemo, samo jako! – sretno je zaključio sjajni hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je treći put stao na postolje osvajanjem drugog mjesta u Hinterstoderu u Austriji nakon drugog mjesta u Adelbodenu i pobjede u Naebi.

Još su dvije veleslalomske utrke do kraja sezone u Svjetskom kupu za skijaše,  Kranjska Gora i Cortina, a Filip Zubčić samo je 26 bodova daleko od senzacionalnog ostvarenja i osvajanja maloga Kristalnog globusa.

Foto: Christian Walgram/GEPA pictures/PIXSELL

– Stvarno sam sretan s današnjim rezultatom. Kad sam ušao u cilj rekao sam si “to je to, bravo”. Bio mi je cilj nakon pobjede u Naebi nastaviti s dobrim vožnjama u kontinuitetu. Tako se postaje šampion – smatra Filip. 

Svi koji su gledali utrku vidjeli su da niti jedan skijaš nije savršeno odskijao ovu stazu. Jasno je bilo koliko je teška, no Filip je uspio izvući maksimum i u tome.

– Današnja je staza bila jako teška. Bila je jako dugačka, bilo je jako grbavo i trebalo se stvarno boriti.  Bilo je grbavo od vrha do dna, trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao ni sekunde – zaključio je.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Borbom za Mali globus se ne opterećuje.

– Brojeve uopće ne gledam, sigurno sam bliže Malom globusu jer Žan (Kranjec, op.a.) danas, na žalost, nije napravio dobar rezultat. Idemo borbeno iz utrke u utrku i vidjet ćemo što će biti do kraja sezone. Ja znam da ću jednog dana osvojiti globus jer zato se i bavim skijanjem, ali sad se ne opterećujem time, zaključio je Zubčić.

 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Filip Zubčić: ‘Borio sam se kao životinja, a jednom ću uzeti i taj globus…’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.