Kaj da vam velim, presretni smo i zadovoljni, javio nam se presretni Tomislav Zubčić, otac naše skijaške senzacije Filipa (27).

Zubčić mlađi došao je do sjajnog drugog mjesta u ponedjeljak u austrijskom Hinterstoderu. Iza sebe je ostavio konkurente Žana Kranjeca i Henrika Kristoffersena. Za potonjim u poretku veleslaloma zaostaje samo 26 bodova. Filip još može do malog Kristalnog globusa.

– Naravno da može! Ipak, i Filip i ja volimo reći da idemo iz utrke u utrku. Morate znati jedno, nitko o tome ni slova nije napisao. Filip je sezonu počeo u Söldenu sa startnim brojem 29… Danas se bori za mali Globus, s tim je sve rečeno.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Gospodin Tomislav u Hinterstoderu je gotovo zaplakao od sreće i ponosa. “Da, to je moj sin!”, vikao je euforični tata Zubčić.

– Puno mi to znači. Nemam neki ritual prije utrke, ali sina uvijek moram zagrliti. To je moja i Filipova “stvar”, bez toga ne ide – otkrio nam je.

Tata Zubčić ne propušta Filipove utrke jer je dio tima. S njim ide i na “kraj svijeta”, a vjerujte, nije mu uvijek lako.

– Da, ići ćemo i u Kranjsku Goru i u Cortinu d'Ampezzo na završnicu. Tamo neće biti gledatelja, ali imam sreću da sam dio tima pa mogu ići. Uh, što smo sve prošli ove sezone… Kad se sjetim onog “šetača” u kojeg se Filip skoro zabio pred ciljem u Alta Badiji. Srce mi je skoro stalo! A zbog čega? Sve zbog ljudske gluposti. Inače, taj čovjek nije nikakav huligan. To je bio sudac na cilju. Mislio je da je tzv. “TV break”. Filip je u zadnji trenutak podigao pogled i izbjegao katastrofu. Inače uvijek ima glavu spuštenu da brže prođe ciljnom ravninom – objašnjava Tomislav pa dodaje:

– Ne usudim se ni pomisliti što bi bilo da se zabio u njega. Pa vjerojatno cijeli prvi mjesec ne bi mogao skijati. Ispričavali su nam se danima iz organizacije. Kasnije sam čuo da je taj sudac dobio otkaz.

U Filipovom stožeru ovih je dana veselo…

– Prvu veću feštu imali smo u Adelbodenu kad je Filip osvojio drugo mjesto. Proveselili smo se, izašli van i otišli među navijače. Nema tko nam nije čestitao iz skijaškog svijeta. Znate kako je, skijanje je sport u kojem prevladava obiteljska atmosfera među natjecateljima. Stalno zajedno putujemo i družimo se. Hoće li biti fešta kad završi sezona? Uf, daleko je to još, idemo prvo po taj mali Kristalni globus.

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić – ‘Filipa prije svake utrke moram zagrliti, to je nešto posebno’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.