U Bihaću je danas održan radni sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti za finaliziranje uspostavljanja privremenog kampa za migrante na lokaciji Lipa kod Bihaća.Zajedničkim naporima : Vlade USK, Grada Bihaća i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) kamp na lokaciji Lipa u završnoj je fazi i za nekoliko dana će početi izmještanje migranata koji borave po napuštenim objektima, van zdravstvenog nadzora. Zato će prioritetno na Lipu biti izmješteni migranti koji su van organizovanih kampova u Bihaću.Današnjem sastanku u kabinetu premijera USK Mustafe Ružnića bili su prisutni: Peter Van der Auweraert, šef misije IOM-a u BiH i koordinator za Zapadni Balkan, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, ministrica zdravstva Nermina Ćemalović, ministar MUP-a Nermin Kljajić te policijski komesar Mujo Koričić.
NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.